Guider

Fördelar med digital nyckelhantering – därför ska du hantera nycklar digitalt!

Allt fler företag och organisationer går över till digital nyckelhantering. Och det är inte så konstigt. Att digitalisera sin nyckelhantering har många fördelar. Här listar vi 9 fördelar med digital nyckelhantering och hur just din verksamhet kan dra fördel av att hantera företagets nycklar digitalt.

Så, vilka är fördelarna med digital nyckelhantering?

 

Här nedan har vi samlat ett antal anledningar till att digitalisera ert företags nyckelhantering.

Men.

Är det en fullständig lista?

Icke.

Är det en lång lista?

Icke.

Är det smygreklam för alla fördelarna med Realbridge?

…det låter vi vara osagt.

 

Men, det vi kan lova är att de allra flesta företag och organisationer får många fördelar med att använda ett digital system för nyckelhantering.

 

Så, here it goes!

 

Fördel 1: Färre moment, smidigare flöden

En av de största fördelarna med digital nyckelhantering är att du tar bort manuella moment och handpåläggning. En digital lösning automatiserar dessutom all dokumentation så att du slipper göra det själv. Det sparar både tid och pengar och gör det enklare för de medarbetare som ansvara för in- och utlåning av nycklar.

 

Fördel 2: Gemensamma, enhetliga processer i hela organisationen

Med en digital lösning kan ni styra hur processerna kring er nyckelhantering ska se ut. All hantering sköts i samma system och skapar på det sättet enhetliga rutiner och processer för nyckelhantering i hela organisationen. Förutom att det blir mer effektivt gör det att nyckelhanteringen enkelt kan skötas av flera personer, vilket skapar en mer robust process.

 

Fördel 3: Säkerhetsnivån höjs

Med en digital lösning för er nyckelhantering är informationen om era nycklar alltid skyddad i molnet. Det gör dessutom att den alltid är tillgänglig för alla parter inom nyckelhanteringen. Det gör det dessutom lättare att sköta undantagssituationer.

 

Fördel 4: Minskad administration

Med en digital lösning slipper du skriva nyckelkvittenser på papper och arkivera dem i pärmar. All data arkiveras digitalt, vilket gör informationen sökbar och enkelt tillgänglig via datorn eller mobiltelefonen.

 

Fördel 5: Minimera risken för oväntade kostnader

Att tappa bort en nyckel kan bli kostsamt. Att tappa bort en huvudnyckel är en smärre katastrof. En av de stora fördelarna med att hantera nycklar digitalt är att du alltid vet vem som har kvitterat ut varje nyckel, och när den ska återlämnas. Så även om en nyckel kan försvinna, vet du alltid var du ska leta och vem som ansvarat för nyckeln i varje ögonblick.

 

Fördel 6: Förbättrad kundupplevelse

Genom att sköta nyckelhanteringen med en digital lösning visar du att du att ni har ett strukturerat och säkert sätt att hantera nycklar. Processen går också snabbare. Totalt sett ger det en både bättre och snabbare upplevelse när du lånar ut eller tar hand om en nyckel för din kund.

 

Fördel 7: Komplett historik

Genom digital signering i mobil eller surfplatta kvitteras, signeras och sparas alla lån i vår digitala lösning i molnet. Det gör att du när som helst kan gå tillbaka och kontrollera historiken om det skulle behövas.

 

Fördel 8: Garantera att rätt nycklar återlämnas

Genom att använda QR-kod på dina nycklar garanteras att det alltid är rätt nyckel som återlämnas, även om de på ytan är identiska.

 

Fördel 9: Låna ut och hantera nycklar var som helst

Med en konventionell lösning för nyckelhantering är du hänvisad till papperskvittenser och pärmar eller lokala excel-filer. Genom digital nyckelhantering i Realbridge-appen kan nycklar byta ägare var som helst, även ute på fältet. Det underlättar och sparar mycket tid. Du överlämnar nyckeln och signerar digitalt på fältet, så är det klart.

Tips: dra fördel av Realbridge i er nyckelhantering!

Med Realbridge skapar du enkla, smidiga flöden för er nyckelhantering. Det underlättar för både den som lånar och den som lämnar ut era nycklar. På köpet får du komplett, fullständig historik för varje nyckel. Det gör att du alltid kan se hela nyckelns utlåningshistorik, direkt i appen. All data samlas dessutom tryggt och lättillgängligt i molnet, så att du kan komma åt den var som helst, dygnet runt.

Boka en personlig demo om du vill veta mer om fördelarna med digital nyckelhantering i Realbridge – vi vågar lova att du och dina kollegor har mycket att vinna på det!