[PDF-GUIDE] 16 sidor om effektiv nyckelhantering - kostnadsfritt!

Hämta guiden!

Kundcase

Så effektiviserar Jämtkraft sin inventariehantering med hjälp av QR-koder

Med verksamhet och medarbetare i beredskap dygnet runt över hela Jämtlands län har energibolaget Jämtkraft tusentals arbetsredskap i omlopp. Med hjälp av digitala QR-koder och Realbridges system för inventariehantering har de numera ökad kontroll på utrustningen.

Använder Realbridge för smidig hantering av inventarier och maskiner

– Med Realbridge system med QR-koder kan vi använda utrustningen mer effektivt. Vi ser enkelt vem som har lånat vilken utrustning och hur länge den varit utlånad. Användare kan också direkt skicka in felrapporter så att servicemannen ser om utrustningen behöver någon form av åtgärd, säger Patrik Forslund, verksamhetsutvecklare för logistik & inköp vid Jämtkraft.

 

Se intervjun med Patrik Forslund:

"Det är en stor vinst att slippa den manuella administrationen"

Patrik Forslund

Förenklad felrapportering av utrustning leder till att mer arbete blir gjort

– Om till exempel en sexhjuling gått sönder anmäler jag det direkt via telefonen. Felrapporteringen har blivit bättre och att utrustningen blir snabbare lagad. Det gör att vi montörer kan vara mer aktiva ute i fält jämfört med tidigare, säger Mikael Dahl, elnätsmontör vid Jämtkraft.

"RealBridge har varit lyhörda för våra önskemål, till exempel att införa digitala checklistor för daglig kontroll av maskiner och att kunna direktrapportera trasig utrustning. " Patrik Forslund,

Patrik Forslund,

Verksamhetsutvecklare för logistik & inköp,

Jämtkraft

Sparar tid och förenklar

Jämtkraft har alltifrån terrängfordon och släpvagnar till specialutrustning och motorsågar i sina förråd. Tidigare sköttes all in- och utlåning manuellt med papper och penna, uppgifter som sedan registrerades in i ett datorsystem. Arbetssättet var administrationskrävande och det var inte alltid lätt att se var utrustningen fanns. Numera sköter Jämtkrafts medarbetare själva in- och utlåning.

– Det digitala systemet underlättar arbetet. Det går fortare att få tag i utrustning och är smidigare än att hålla på att skriva med papper och penna, säger Mikael Dahl.

 

Statistik som ger smart beslutsunderlag

Scanning med QR-koder gör det enkelt att ta fram statistiska underlag. Jämtkraft använder till exempel statistik över in- och utlåning för att se om bolaget behöver utöka eller minska lagret av utrustning.

– Med hjälp av statistiken kan vi optimera utrustningen. Vi ser vilken utrustning som används mycket och som vi behöver köpa in mer av och vad som används sällan som vi istället kan sälja av, säger Patrik Forslund.

Jämtkraft har använt systemet med QR-koder i cirka ett och ett halvt år. De har haft möjlighet att vara med och lämna önskemål om specifika funktioner som de har nytta av.

 

Vill ni också effektivisera företagets inventariehantering?

Med Realbridge digitaliseras varje del av inventariehanteringen. Det sparar både tid och pengar. Dessutom kan du alltid kontrollera vem som hade inventarien senast, när den lämnades ut och vem som skötte kvitteringen. All historik samlas tryggt och lättillgängligt i molnet, så att du kan komma åt den var som helst, när som helst. Kan Realbridge effektivisera er inventariehantering? Boka en personlig demo så berättar vi mer!