[PDF-GUIDE] 16 sidor om effektiv nyckelhantering - kostnadsfritt!

Hämta guiden!

Guider

Nyckelkvittens: ladda ner gratis mall för nyckelkvittens

Är du på jakt efter en gratis mall som du kan använda för ditt företags nyckelkvittenser? Här kan du ladda ner en kostnadsfri mall för nyckelkvittens. Mallen finns i PDF-format och är fullt redigerbar så att du enkelt kan lägga in era egna villkor och uppgifter.

Nyckelkvittens – gratis mall att ladda ner!

 

OBS! För att komma direkt till nyckelkvittensmallen, scrolla ner längst ner på sidan.

 

Varför behövs en nyckelkvittens?

Alla som på ett eller annat sätt hanterar nycklar gör klokt i att använda sig av en nyckelkvittens. Om du inte använder ett digitalt system för nyckelhantering, som realbridge, skriver du ut en lapp som mottagaren och utlämnaren signerar. Kvittensen arkiveras i en pärm enligt det system som företaget använder sig av.

 

Vad är en nyckelkvittens?

Nyckelkvittenser är ett kvitto på en utlånad nyckel. En nyckelkvittens används vid utlåning av nycklar och ger dig kontroll över vem som har en viss nyckel samt när den ska lämnas tillbaka.

 

Glöm inte att se över kvittensens villkor

Genom att ha tydliga villkor för dina utlåningar säkrar du att den som lånar nyckeln har förstått vad som gäller. I de allra flesta fall behöver du såklart inga ”bevis”. Nyckeln kommer tillbaka, i tid. Nyckelkvittensen är en extra försäkran om det mot förmodan inte blir så.

 

Förvara nyckelkvittensen på ett säkert sätt

Underskrifter och kvittenser i all ära. Om du inte sparar dem på ett säkert och strukturerat sätt spelar det ju ingen roll! Så se till att ha ett system för detta.

 

Viktiga frågor för hantering av nyckelkvittenser:

  1. Ska ni spara alla papper för att ha kvar historiken?
  2. Hur länge ska ni spara nyckelkvittenserna?
  3. Ska ni kasta alla kvittenser när nycklarna är återlämnade, och bli av med historiken, men ha färre pärmar med kvittenser?
  4. Hur hanterar ni nycklar som inte lämnas tillbaka i tid?
  5. Ska ni veckovis gå igenom kvittenserna för att se vilka nycklar som inte är återlämnade i tid?

 

Ladda ner din mall för nyckelkvittens här!

Klicka här för att ladda ner din kostnadsfria mall för nyckelkvittens (PDF). Du kan använda mallen helt fritt!

Tips: låt Realbridge automatisera nyckelkvittenserna!

Med Realbridge sparas alla nyckelkvittenser digitalt, direkt i appen. Det enda du behöver göra är att blippa varje nyckels unika QR-kod (som ingår i vårt system) med telefonens eller surfplattans kamera. Det gör att du alltid kan kontrollera vem som hade nyckeln senast och när den lämnades ut. All data samlas tryggt och lättillgängligt i molnet, så att du kan komma åt den var som helst, dygnet runt.

Boka kostnadsfri demo

Boka en personlig demo för ditt företag om du vill veta mer! Om du vill veta hur du kan förenkla och digitalisera alla steg i din nyckelhantering, inklusive nyckelkvittenser, och behålla all historik kan du klicka här.